Hadis ilmine sayısız katkılarıyla tanınan meşhur hadis alimi Mustafa el-Azami 20 Aralık 2017 Çarşamba günü sabah saatlerinde vefat etti.
Mustafa el-A’zamî, üniversite eğitimini 1952 yılında Hindistan’daki Diyobend Daru’l-Ulum’unda, yüksek lisans eğitimini 1955 yılında Mısır’daki el-Ezher Üniversitesi’nde, doktorasını ise 1966 yılında İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi’nde tamamlamıştı.
Mustafa el-A’zamî Hoca hadis ilmine dair bir çok eser vermişti. Bunların arasında Hz. Peygamber’in Katipleri, Hadis Metodolojisi ve Edebiyatı, İslam Fıkhı ve Sünnet ve İlk Devir Hadis Edebiyatı adlı kitapları sayılabilir.
Hoca ayrıca Ignác Goldziher, David Margoliouth ve Joseph Schacht gibi oryantalistlere yazdığı reddiyeleriyle de biliniyordu.
Allah mekanını cennet eylesin.