İslami İlimler Merkezleri

Dâru’l-Ulûm

Lisans düzeyinde İslami İlimler eğitimi veren kurumları tanıttığımız serimizde sırada Dâru’l-Ulûm var.

Nitelikli ve kadim çizgiyi esas alan, temel dayanağı Kur’an-ı Kerim ve Sünnet-i Nebeviyye olan ve günün ihtiyaçlarına cevap verebilecek dinî bilginin öğrenilmesine aracılık etmek ve ilim taliplilerine maddi manevi destek olmak amacıyla kurulan Dâru’l-Ulûm, 2013 yılından bu yana pek çok ilim talebesine faydalı olmaya çalışmaktadır. Bu bağlamda 5 yıl sürecek şekilde planlanan bu programda Kur’an-ı Kerim, ilmi ve pratik Arapça, tefsir ve tefsir usulü, hadis ve hadis usulü, fıkıh ve fıkıh usulü, akâid ve Arap edebiyatı gibi dersler verilmektedir. Bu derslerin haricinde İslam tarihi, siyer, İslam düşüncesi, tasavvuf, mantık, İngilizce gibi dersler de seçmeli olarak programda bulunmaktadır. Ders programına ayrıntılı haline şuradan ulaşabilirsiniz.

Bu programa Kur’an talebeleri, imam hatip ve ilahiyat fakültesi öğrencileri, dini ilimlere gönül veren kız ve erkek her ilim talibi başvurabilmektedir. Bu programı tamamlayan öğrencilere program sonunda icazetname verilmektedir. Programa sosyal ve kültürel etkinlikler dahil olmakla beraber, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için ihtisas grupları da oluşturulabilmektedir.

Dâru’l-Ulûm, öğrencilerinin barınma imkanını ve günlük iaşesini temin etmekte ve başarılı ve programa devam eden öğrencilere de burs imkânı sunmaktadır.

İletişim Bilgileri:

Adres: Selami Ali Mah. Gazi Cad. Reisul Küttap Sk. No: 57 (Bağlarbaşı Meydanı) Üsküdar/İstanbul

Tel: 0216 495 00 09
0537 495 50 57
0542 375 70 30
Site: http://www.darululum.com.tr/

2 yorum

Yorum bırakın