Kasım 2019’da yayınlanan ve İslami İlimler ile irtibatı olan kitapların küçük bir kısmını Feyza Nur Turan sizler için derledi. İstifadenize sunuyoruz. Buyurunuz:
- Hristiyanlık ve Mistik Semboller
- Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Taşpınar’ın kaleminden yeni bir eser. Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Vakfı Yayınları’ndan çıkan bu kitaba dair detaylar için tıklayınız.

- Modernleşme Protestanlaşma ve Selefîleşme
- İSAR organizasyonluğunda 2017 yılında yapılan Uluslararası Modernleşme, Protestanlaşma ve Selefilik, Modern İslami Yorumlarda Metnin/Nassın Araçsallaştırılması Sempozyumu’nda sunulan tebliğlerden oluşan ve editörlüğünü Prof. Dr. Mürteza Bedir, Doç. Dr. Necmettin Kızılkaya ve Dr. Merve Özaykal’ın yaptığı esere dair detaylı bilgi için tıklayınız.

- El-Mutavvel
- Belagat ilminin büyük klasiklerinden olan bu eser, notlarla zenginleştirilmiş baskısı ve güzel tercümesi ile Litera Yayıncılık’tan çıktı. Detaylı bilgi tıklayınız.

- el-Keşşâf Literatürü: Zemahşerî’nin Tefsir Klasiğinin Etki Tarihi
- İkinci Klasik Dönem Projesi kapsamında Dr. Mehmet Taha Boyalık’ın kaleminden yeni bir eser. İSAM Yayınları’na ait bu esere dair detaylı bilgi için tıklayınız.

- Telhisu Kitabi’ş-Şi‘r – Poetika (Şiir) Orta Şerhi
- İbn-i Rüşd’e ait Poetika Orta Şerhi’nin ilk Türkçe çevirisi; Charles E. Butterworth, Ahmed A. Herîdî ve Ali Tekin’in iş birliği ile yayınlandı. Endülüs Yayınları’ndan çıkmış bu esere dair detaylar için tıklayınız.

- Kitâbü’l-Mille – Din Üzerine
- Fârâbî’nin felsefi sisteminin din konusuna tahsis edilmiş bir çalışması, Prof. Dr. Yaşar Aydınlı’nın derlemesiyle karşınızda. Litera Yayıncılık’tan çıkmış bu esere dair detaylı bilgi için tıklayınız.

- Tefsirin İlk Çağları
- Dr. Muhammed Coşkun’un kaleminden, tefsir ilminin erken dönem gelişimine ve genel tefsir tarihi dönemlendirmeleri üzerine yeni bir eser. Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Vakfı Yayınları’na ait bu esere dair detaylı bilgi için tıklayınız.

- Endülüs ve Afrika’da Tasavvuf Kültürü
- Tasavvuf’un Endülüs ve Afrika topraklarındaki etkisinin anlatıldığı, Prof. Dr. Kadir Özköse’nin kaleme aldığı bu eser Kalem Yayınevi’nden çıktı. Detaylı bilgi için tıklayınız.

- Tercüme-iʿAcâ’ibü’l-Mahlûkât
- Muhtelif konularda birbirinden garip hikaye ve ilginç ansiklopedik bilgileri ihtiva eden bu eser, Prof. Dr. Günay Kut editörlüğünde Dr. Bekir Sarıkaya tarafından yayına hazırlandı ve Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı tarafından basıldı. Detaylı bilgi için tıklayınız.

- eş-Şakâ’iku’n-Nu‘mâniyye fî Ulemâi’d-Devleti’l-Osmâniyye
- Taşköprülüzâde Ahmed Efendi’nin Arapça olarak kaleme aldığı, Osmanlı ulema, meşâyih ve bilginleri hakkındaki ilk ciddî biyografi sözlüğü olan bu eser, Prof. Dr. Muhammet Hekimoğlu’nun dakik çalışması ve tercümesiyle Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı tarafından basıldı. Detaylı bilgi için tıklayınız.

- Methodology of Islamic Economics
- Editörlüğünü Doç. Dr. Necmettin Kızılkaya’nın yapmış olduğu bu eser Routledge Publishing tarafından yayınlandı. Detaylı bilgi için tıklayınız.

- Endülüs’te Hanefilik
- Hanefi mezhebinin Endülüs’e ulaşma öyküsünü ve Endülüs coğrafyasındaki Hanefiliği anlatan yeni bir eser. Dr. Abdullah Acar’ın yazdığı bu eser Hacıveyiszade İlim ve Kültür Vakfı’nca yayınlandı. Detaylı bilgi için tıklayınız.
